Полонені росіяни просять Україну не обмінювати їх до кінця контракту про службу, - The Economist

Полонені росіяни просять Україну не обмінювати їх до кінця контракту про службу, - The Economist

Деякі російські полонені відмовляються від обміну, або просять відтермінувати його до закінчення контракту, щоб не повертатися на війну.

Про це йдеться у матеріалі The Economist. 
 
Після потрапляння у полон окупанти значно змінили позицію про вторгнення військ Путіна в незалежну Україну.

Один з полонених окупантів-зеків Андрій потрапив на фронт просто з колонії під Москвою. Вербувальники запропонували йому хорошу зарплатню та скасування судимості в обмін на шість місяців служби. Через два тижні після прибуття на фронт він наступив на міну та втратив ногу. Його врятували українські військові. Він потрапив у полон.

"Якби я знав про наслідки свого рішення (воювати проти України, - ред), я б цього не зробив", - сказав він.

Точну кількість полонених назвати неможливо. Речник Міжнародного Комітету Червоного Хреста Ахілл Депре заявив, що особисто відвідав 1500 полонених з обох сторін. Втім, він наголосив, що є ще "тисячі таких, до яких нема доступу". Разом з тим Депре відмовився розголошувати, чи надали обидві сторони повний доступ до полонених. 

"Деякі просять не повертати їх взагалі, але тоді вони будуть змушені залишатися під вартою до закінчення війни, якщо тільки не підуть добровольцями воювати в антипутінські російські підрозіди, які підтримує Україна, – пише видання.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські війська продовжують наступати на Запорізькому напрямку.

Головне