Полк Калиновського оголосив загальну мобілізацію білорусів

Полк Калиновського оголосив загальну мобілізацію білорусів

Полк імені Кастуся Калиновського, який у складі Збройних сил України воює з російськими окупантами, звернувся до білорусів та оголосив загальну мобілізацію.

Звернення білоруського добровольчого полку прозвучало у 106-ту річницю проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки.

У полку наголосили, що усі білоруси, які виступають проти нинішнього білоруського режиму та війни росії в Україні, можуть приєднатися до них.

"Велика хвиля еміграції останніх років випадково розкидала нас по всьому світу. Ми не разом - і в цьому наша слабкість. Об’єднані любов’ю та повагою до свого народу, зневагою до жорстокого режиму білоруської влади та підтримуваної нею несправедливої війни Росії проти цивілізованого миру, оголошують національну мобілізаційну кампанію", - йдеться у зверненні.

Як повідомляли "Ми-Україна", російська федерація вербує білоруську молодь до своїх військових вищих навчальних закладів через дефіцит офіцерів. Представники збройних сил росії проводять дні відкритих дверей у районних центрах республіки Білорусь. 

Головне