Поляки збираються повторно заблокувати кордон: деталі від Держмитслужби

Поляки збираються повторно заблокувати кордон: деталі від Держмитслужби

Польські фермери анонсували чергове блокування пунктів перетину на кордоні з Україною. Попередньо, акція фермерів розпочнеться вранці у п'ятницю, 9 лютого.

У Державній митній службі повідомили, що як очікується, блокування триматиме упродовж місяця.

"Польські митники поінформували про те, що блокування пункту пропуску "Дорогуськ - Ягодин" має розпочатися об 11:00 9 лютого із використанням сільськогосподарської техніки. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня 2024 року", - вказано у повідомленні відомства.

Стайкарі заявили, що від вказаної дати пропускатимуть по одній вантажівці на годину в обох напрямках. Для перетину кордону автобусами, "гуманітаркою" або паливом обмеження не застосовуватимуться.  

Дані стосовно блокування інших пунктів пропуску на польсько-українському кордоні з'ясовуються. Фахівці Держмитслужби для цього зустрічатимуться зі своїми польським колегами.

Нагадаємо, 16 січня польські перевізники припинили блокування кордону з Україною та розблокували рух усіма пунктами перетину. Мітингарі у Румунії також у січні час від часу блокували КПП" Сірет", "Вікову-де-Сус" та "Халмеу", проте на 20 січня акція протесту була повністю завершена. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Всеукраїнській аграрній раді підрахували, що за пікові місяці блокування польського кордону - листопад та грудень - український бізнес втратив близько 1,5 млрд євро

Головне