Поляки вночі розблокували рух вантажівок на "Раві-Руській"

Поляки вночі розблокували рух вантажівок на

Польські протестувальники у ніч на 7 червня припинили блокування руху вантажних автомобілів на пункті пропуску "Гребенне - Рава-Руська" на кордоні з Україною. Ця акція тривала з 4 по 6 червня.

Як розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, відновлення протестних дій на КПП не призвело до утворення значних черг. Він зазначив, що станом на цю годину рух транспорту через цей пункт пропуску відбувається у звичайному режимі.

"Станом на ранок (7 червня - ред.) у бік України черга складає близько 50 вантажівок. На виїзд з України є черга, вона не збільшувалася і була незначною. Фактично водіям не треба фізично бути біля кордону, електронна система (є-черга) підкаже їм, коли вони можуть перетнути кордон", - зазначив Демченко.

Під час блокади польські учасники акції не пропускали вантажівки з України до Польщі, а у зворотному напрямку транспорт пропускався, але в незначній кількості. Наприклад, за минулу добу в бік нашої держави кордон перетнуло близько 60 вантажних транспортних засобів, а після опівночі цей рух став значно інтенсивнішим.

Нагадаємо, 4 червня Держмитслужба повідомила, що польські фермери знову почали блокувати рух вантажівок у пункті пропуску "Рава-Руська". Активісти не пропускали вантажівки на виїзд із України,в напрямку на в'їзд - пропускали, але обмежену кількість.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз розглядає можливість введення тарифів на російський імпорт на суму до 42 млрд євро, який досі не підпадав під санкції, запроваджені блоком у відповідь на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

 

Головне