Поляки висипали під будинок російського посла дві тонни гною

Поляки висипали під будинок російського посла дві тонни гною

Поляки у другу річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну висипали під будинок російського посла в Польщі, у місті Констанцин-Єзьорна, дві тонни гною.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters. Як зазначається, активісти поклали російський прапор, що заплямований кров'ю і з літерою "Z", на купу гною та встромили в неї табличку з написом "Росія = лайно! Ми не хочемо тебе в ЄС! Забирайтеся геть!".

При цьому у Варшаві о шостій ранку за місцевим часом інші протестувальники відтворювали звуки сирен, пострілів та вибухів біля будівлі, де мешкають російські дипломати.

"Ми хотіли надіслати чіткий сигнал польській владі та Європейському Союзу, що настав час видворити російських дипломатів з нашої країни. росія несе відповідальність не лише за злочинну агресію проти України, але й за гібридну війну, яка зараз триває", – пояснив Домінік, один із учасників протесту.

Він також зазначив, що російські агенти впливу призвели до масових заворушень по багатьом країнам Європи, у тому числі на польсько-українському кордоні.

"Поки ми будемо толерувати діяльність російських псевдодипломатів і фабрик тролів, загроза конфлікту в глобальному масштабі буде тільки зростати", – наголосив поляк.

Польща після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну два роки тому видворила російських дипломатів, хоча при цьому і залишила посла.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, поліція Польщі розслідує справу про розсипання української сої, це сталося вранці 24 лютого на залізничній станції "Дорогуськ".

Головне