Активізація Китаю свідчить, що рф стає максимально слабкою, - Буряченко

Активізація Китаю свідчить, що рф стає максимально слабкою, - Буряченко

Активізація Китаю на дипломатичному фронті свідчить, що рф стає максимально слабкою.

Таку думку в ефірі "Ми-Україна" висловив виконавчий директор "Міжнародної асоціації малих громад" Олексій Буряченко.

"Немає у російського режиму друзів та партнерів. Є тимчасові "попутники", тому що Іран веде свою антизахідну політику, веде перемовини вже не один рік щодо ядерного питання з США, йому необхідна ескалація, тому й з рф. А Китаю взагалі вигідна слабка росія - це абсолютна аксіома. Вони хочуть зробити рф ресурсною базою і чим гіршою у них буде ситуація, тим дешевше вони все зможуть купувати. І, як на мене, отака активізація Китаю на дипломатичному фронті свідчить, що рф стає максимально слабкою", - сказав він.

Нагадаємо, у ЗМІ пишуть, що війна росії проти України змусила владу Китаю інакше поглянути на власну міжнародну політику. Китайські чиновники були шоковані невдачами Путіна у війні та задумалися про покращення відносин із деякими західними країнами.

В Китаї, можливо, спочатку недооцінили ступінь залучення Євросоюзу до війни в Україні і те, наскільки це болюче питання для Європи. При цьому малоймовірно, що Китай відкрито відмовиться від колишньої політики, раптом повністю приєднається до Заходу та засудить Путіна, кажуть експерти.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, втрати росіян у війні проти України перевищили 145 000 окупантів вбитими.

Головне