Поліція затримала дві групи паліїв авто ЗСУ та об’єктів УЗ: серед злочинців двоє неповнолітніх

Поліція затримала дві групи паліїв авто ЗСУ та об’єктів УЗ: серед злочинців двоє неповнолітніх

Правоохоронці Одеської та Дніпропетровської областей викрили дві групи паліїв авто ЗСУ та релейних шаф, які діяли на замовлення рф.

Про це повідомляє Національна поліція України.

За даними слідства, зловмисники в пошуках легкого заробітку почали співпрацювати зі спецслужбами рф. Всі фігуранти справи отримали підозру, серед них двоє неповнолітніх.

Їх завербували через соціальні мережі. Далі порушники фіксували виконане завдання на мобільні телефони та надсилали кураторам, щоб підтвердити зроблену “роботу”. Як зазначається гонорар за підпали вони так і не отримали.

На Одещині поліцейські спільно з СБУ затримали групу молодиків, які підпалювали об’єкти “Укрзалізниці”. З початку серпня вони встигли пошкодити вісім релейних шаф.

Стало відомо, що 20-річний одесит відгукнувся на пропозицію за гроші підпалювати релейні шафи та підстанції на території Одеського регіону. Він залучив ще двох знайомих віком 24 та 20 років.

За результатами обшуків помешкань фігурантів вилучено речові докази злочинної діяльності. Наразі їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали двох підлітків, які здійснили підпали військового автомобіля та релейної шафи. Протягом тижня в місті Покров поліцейські зафіксували кілька підпалів, зокрема військового автомобіля Peugeot, цивільного авто та релейної шафи на залізничній колії.

У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що до злочинів причетні двоє 16-річних мешканців Нікопольського району.

Поліцейські встановили, що один зі зловмисників отримав через Telegram повідомлення від російських спецслужб із пропозицією заробити гроші, малюючи російську символіку на будівлях. Підліток погодився і залучив до злочину свого товариша. Згодом вони отримали завдання підпалювати військові автомобілі та релейні шафи.

Наразі обом фігурантам слідчі повідомили про підозру, їм загрожує до 10 років в’язниці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Кропивницькому СБУ затримала 34-річного місцевого жителя, якого підозрюють у шпигунстві на користь росії. Чоловік збирав та передавав ворогу інформацію про розташування та пересування українських військ.

Головне