Поліція заблокувала ще один канал переправлення ухилянтів до Європи

Поліція заблокувала ще один канал переправлення ухилянтів до Європи

Закарпатські правоохоронці викрили чергову схему переправлення до Європи військовозобов'язаних чоловіків. Ціна послуги виїзду "зеленим" коридором становила 7000 доларів з особи. 

Як інформує пресслужба Нацполіції, організатором бізнесу з переправлення ухилянтів виявився місцевий 33-річний мешканець. Діяв він не сам, йому допомагали спільники. 

Щоб не натрапити на блокпости, розташовані на прикордонні, "бізнесмен" садив своїх "клієнтів" на поїзд, який доставляв їх до певного населеного пункту поблизу адмінкордону з Румунією. Вже там на ухилянтів чекав інший учасник злочинної схеми, який до доставляв чоловіків до лінії українсько-румунського кордону.

Нагадаємо, днями правоохоронці виявили двох ухилянтів, які маскувалися під сніг, щоб непомітно нелегально перетнути кордон України з Молдовою. Схема не спрацювала, чоловіків було затримано. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними МВС, станом на початок січня органи Національної поліції відкрили близько 9000 кримінальних проваджень щодо осіб, які ухиляються від призову за мобілізацією.

Головне