Поліція викрила 68 осіб, причетних до підпалів автівок військових і волонтерів

Поліція викрила 68 осіб, причетних до підпалів автівок військових і волонтерів

Нацполіція спільно із СБУ викрила 68 осіб, причетних до підпалів техніки військовослужбовців і волонтерів. Про це повідомив начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський.

"Нацполіція спільно із СБУ розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб у скоєнні цих злочинів", - зазначив Дзюбинський.

Головний карний розшуковець повідомив, що найбільше підпалів автомобілів сталося в Києві, Одесі, Дніпрі та Харкові. Виконавцями є люди різного віку, серед яких є й неповнолітні. Їх об'єднує прагнення швидкого заробітку.

За інформацією правоохоронця, ці злочини замовлені російськими спецслужбами. Вербування відбувається через інтернет, особливо в телеграм-каналах з оголошеннями про роботу. Анонімні адміністратори пропонують грошову винагороду за підпал авто.

Дзюбинський наголосив, що ці дії є частиною ворожої діяльності, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні.

Нагадаємо, за минулу та поточну добу українські сили знищили 11 ворожих БПЛА різних типів на півдні та сході країни, зокрема один Shahed. Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Дніпропетровщині повітряні сили збили чотири російські БпЛА. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Лисак. 


 

Головне