Поліція повідомила підозру організаторам проросійських молодіжних рухів у Мелітополі

Поліція повідомила підозру організаторам проросійських молодіжних рухів у Мелітополі

Слідчі поліції Запорізької області зібрали докази протиправної діяльності псевдогубернатора, фальшивого міністра молодіжної політики та активістки з Мелітополя, які організовували проросійські молодіжні рухи для “зомбування” українських дітей.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Зловмисники організовували масові заходи на підтримку держави-агресора та її окупаційної адміністрації.

Зрадники, які діяли влітку 2022 року, створили молодіжні організації в Мелітопольському районі під егідою окупаційних керівників. Вони активно спотворювали світогляд дітей через публічні виступи та медіаресурси, пропагуючи наративи про покращення життя під владою росії та закликаючи до співчуття окупантам.

За фактом діяльності колаборантів Мелітопольського районного управління поліції під керівництвом прокуратури Запорізької області повідомили про підозру псевдогубернатору, фальшивому міністру молодіжної політики та 20-річній активістці. Їхні дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність).

Підозрюваним загрожує від десяти до дванадцяти років позбавлення волі з можливістю конфіскації майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Досудове розслідування триває.

Як писали “Ми-Україна” раніше, росія оголосила про початок третього етапу навчань з використання тактичної ядерної зброї. Згідно з повідомленням Міністерства оборони рф, у тренуваннях візьмуть участь підрозділи центрального та південного військових округів, озброєні ракетними комплексами "Іскандер".

Головне