Поліція перевіряє інформацію про знущання над вихованцями навчально-реабілітаційного центру на Львівщині

Поліція перевіряє інформацію про знущання над вихованцями навчально-реабілітаційного центру на Львівщині

На Львівщині розпочато розслідування стосовно можливих знущань у навчально-реабілітаційному центрі. Про це повідомили у поліції Львова.

Поліція Львівської області розпочала кримінальне провадження за фактом можливого сексуального насильства над вихованцями одного з навчально-реабілітаційних центрів регіону. Розслідування ініційовано після звернення представниці Уповноваженого Верховної Ради з прав дитини 27 вересня.

Слідчі, ювенальні поліцейські та інші правоохоронці терміново виїхали на місце для перевірки інформації. Справу відкрито за частиною 3 статті 153 Кримінального кодексу України, яка стосується сексуального насильства.

У рамках розслідування вже вжито певних заходів: частину вихованців переміщено до інших закладів, а керівництво центру відсторонено від виконання службових обов'язків. Правоохоронні органи продовжують роботу над з'ясуванням усіх обставин справи.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини разом із представниками Національної соціальної сервісної служби України та психологами з благодійного фонду "Голоси дітей" та "СОС Дитячі Містечка" приїхали в установу.

Діти розповіли, що їм систематично говорили: "Ти нікому не потрібен/-а", "Твої батьки алкаші", "Ти хворий/-а", "З тебе нічого доброго не вийде". А директор закладу здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчат-вихованок закладу.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко відзначив 18 українських спортсменів за їхні видатні досягнення на міжнародних змаганнях, таких як Олімпійські, Паралімпійські ігри, Invictus та інших престижних турнірах. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у місті Коломна Московської області 27 вересня було знищено полковника російської окупаційної армії, Коломєйцева Олексія Володимировича.

Головне