Поліція Києва затримала наркоугруповання з прибутком у 10 млн грн щомісяця

Поліція Києва затримала наркоугруповання з прибутком у 10 млн грн щомісяця

Правоохоронці Києва викрили злочинну групу, яка займалася збутом канабісу в трьох областях та організувала нарколабораторії, забезпечуючи дохід у 10 мільйонів гривень на місяць.

Про це повідомляє Національна поліція України.  

Завдяки злагодженим діям правоохоронців Києва та Чернівців, було ліквідовано наркоугруповання, до складу якого входило шестеро осіб віком від 21 до 57 років. Зловмисники облаштували три потужні нарколабораторії в приватних будинках, де вирощували коноплі за допомогою спеціального обладнання для забезпечення швидкого росту нарковмісних рослин. У цих лабораторіях також функціонували цехи для переробки та фасування наркотиків.

За даними слідства, угруповання організувало збут канабісу гуртовими партіями виключно перевіреним клієнтам на території трьох областей. Щомісячний прибуток злочинців становив близько 10 мільйонів гривень.

У результаті спецоперації, яка залучила понад 100 поліцейських, правоохоронці одночасно провели санкціоновані обшуки на території трьох областей, де було вилучено чотири кг кокаїну, 25 кг канабісу, понад 1000 рослин конопель, а також обладнання для вирощування наркотичних засобів і добрива, вилучено наркотики на понад 40 мільйонів гривень. Крім цього, поліцейські вилучили п’ять автомобілів преміумкласу загальною вартістю близько 300 тисяч доларів, які використовувалися у злочинній діяльності.

За результатами проведеного розслідування, усім шістьом учасникам угруповання пред’явлено підозри за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво та збут наркотичних засобів) та ч. 2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного виробництва наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. За рішенням суду, на час досудового розслідування, підозрювані перебуватимуть під вартою. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писали “Ми-Україна” раніше, перша група українських військових пілотів завершила навчання у Франції на реактивних навчально-тренувальних літаках Alphajet.

Головне