Поліція ідентифікувала понад 100 загарбників, які вчиняли воєнні злочини в Бучі

Поліція ідентифікувала понад 100 загарбників, які вчиняли воєнні злочини в Бучі

Поліція ідентифікувала понад 100 російських загарбників, які вчиняли воєнні злочини у Бучі, що на Київщині. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Також ідентифікувано понад тисячу окупантів, які в кінці лютого 2022 року вдерлись у місто.

Відомо, що протягом окупації, яка тривала 28 днів війська рф скоювали тортури, зґвалтування, мародерство та вбивства цивільних. 

"Місто було в окупації 28 днів. Викрадення, тортури, зґвалтування, мародерство та вбивства цивільних, у тому числі і дітей — не повний перелік того, що за цей час там вчинили російські військові. Українські поліцейські ретельно задокументували ці воєнні злочини для Міжнародного кримінального суду", - йдеться в повідомленні.

Силовики опитали свідків і потерпілих, провели сотні допитів, експериментів та оглядів місця подій.

Це дозволило отримати величезний масив інформації про підрозділи збройних сил рф. 

"Ми змогли розібрати повну структуру ударних угрупувань окупантів так званих БТГр (батальйонно-тактичних груп), структуру їх керівництва, види та розмежування техніки та озброєння", - зазначив старший слідчий Національної поліції в особливо важливих справах Іван Дулкай.

Нагадаємо, що міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава під час робочого візиту до України відвідала Бучу та Ірпінь.

Як писали "Ми-Україна" раніше, головною місією туру стала боротьба з російською пропагандою та нагадування американцям про жахливу трагедію та війну в Україні задля продовження допомоги.

Головне