Поліцейські у США застрелили темношкіру жінку при надії: як це сталось (відео з боді-камів)

Поліцейські у США застрелили темношкіру жінку при надії: як це сталось (відео з боді-камів)

У штаті Огайо (США) офіцери поліції смертельно поранили вагітну темношкіру жінку. 21-річна Та'Кія Янг була вбита поблизу продуктового магазину в Блендон-Тауншип 24 серпня, відео з натільних камер поліцейських влада штату оприлюднила 1 вересня.

Як пише Reuters, смертельний постріл було зроблено після того, як жінка відмовилась виконати вимогу офіцера вийти з транспортного засобу і натомість наїхала на одного з копів машиною.

На відео можна побачити, як двоє поліцейських підходять до жінки, яка перебуває в автівці на парковці поруч із магазином. Правоохоронців на місце події викликав персонал магазину, який заявив, що вона, ймовірно, вкрала спиртне з магазину. Офіцери неодноразово вимагали від жінки вийти з авто. Зброю поліція застосувала, коли жінка почала рухатись прямо на поліцейського.

"Підозрювана в крадіжці в'їхала на своїй машині в одного з моїх офіцерів, і той зробив єдиний постріл у лобове скло", — заявив керівник місцевої поліції Белфорд.

https://twitter.com/TinAlerts/status/1697749198442057887

Янг померла у найближчій лікарні. Її ненароджена дочка не вижила, у жінки залишилось ще двоє дітей.

Адвокат родини загиблої Шон Волтон заявив, що жінка стала жертвою дій поліції.

"Ми вимагаємо відповідальності за два дорогоцінні життя — Та'Кії та її ненародженої дочки", — наводить видання його заяву.

Обох офіцерів, імена яких не розголошуються, відсторонені від роботи. Розслідування проводить Бюро кримінальних розслідувань штату Огайо.

Як писав "Ми-Україна" раніше, поліцейському, який смертельно поранив чоловіка у Дніпрі у вівторок, 29 серпня, обрали запобіжний захід. Його відправили під цілодобовий домашній арешт.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.