Поліцейські цієї ночі врятували зі снігової пастки близько 2900 людей (відео)

Поліцейські цієї ночі врятували зі снігової пастки близько 2900 людей (відео)

Українські правоохоронці протягом минулої ночі витягли зі снігових заметів понад 2150 автівок та евакуювали приблизно 2900 громадян. Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Він наголосив, що евакуйованих людей доставляли у Пункти Незламності перечекати заметіль.

"Патрульні надали необхідну допомогу громадянам, які потрапили в снігову пастку на автодорогах та були заблоковані у власних автомобілях. Автівки звільняли зі снігової пастки, а громадян доправляли до Пунктів Незламності, перечекати заметіль до ранку", - зазначив Білошицький.

Також він додав, що після звільнення з заметів у місцях тимчасового відстою на території Дніпропетровської, Одеської, Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської, Полтавської та Київської областей перебувають 1810 вантажних транспортних засобів.

"Через значне ускладнення погодних умов, а також для забезпечення безпеки дорожнього руху, ми залучили додаткові екіпажі поліції. Якщо маєте змогу - перечекайте негоду вдома", - звернувся до громадян Олексій Білошицький.

Крім того він додав, що станом на 16:00 складною залишається ситуація з дорожнім рухом:

  • у Одеській області: М-05 (Київ - Одеса)  з 409 км до 335 км - там заблоковано рух, на місці працює спецтехніка;
  • у Кіровоградській області: М-30 (Стрий - Ізварине) поблизу населеного пункту Смоліне також заблоковано рух, однак лише для вантажних транспортних засобів, легкові ж автомобілі рухаються реверсом за допомогою регулювальників.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Україні через негоду без світла залишилися 2046 населених пунктів. Найскладніша ситуація склалася у Полтавській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Київській та Кіровоградській областях.

Головне