Поліцейські передали ЗСУ запчастини до військової техніки на суму понад 13 млн грн

Поліцейські передали ЗСУ запчастини до військової техніки на суму понад 13 млн грн

Нацполіція передала українським військовим запчастини до ракетної та артилерійської техніки, ЗРК, систем ППО, двигуни до військових машин, а також пристрої спостереження та приціли.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

“Це вже друга партія майна, яке поліцейські вилучили у ділків, котрі намагалися продати його Міністерству оборони України за завищеною ціною, і не надали жодних документів та відомостей про його походження”, - йдеться у повідомленні. 

Перша партія комплектуючих - 80 двигунів до броньованих машин і танків - була передана військовим у серпні 2023 року. Її фактична вартість становила 23,4 млн грн, що значно менше, ніж 77 млн грн, за які ділки намагалися продати її державі.

Під час обшуків у пов'язаних з фігурантами складських приміщеннях було вилучено понад 3500 одиниць запчастин та комплектуючих. Загальна вартість вилученого майна становить 13,3 млн грн, за результатами експертизи Українського науково-дослідного інституту спецтехніки та судових експертиз СБУ.

Нацполіція ініціювала процедуру примусового відчуження вилученого майна на користь ЗСУ. У червні 2024 року поліцейські передали українській армії запчастини та комплектуючі на суму 13,3 млн грн. 

Процесуальне керівництво здійснював Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід - Служба безпеки України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, поліцейські Львівщини викрили злочинну схему з розкрадання надр на одній з шахт регіону. За попередньою інформацією, до оборудки причетні директор шахти, головний інженер, начальник технологічного комплексу, а також так званий “смотрящий” за державним підприємством.

Головне