Politico: США готуються передати Україні ракети для F-16 у новому пакеті допомоги

Politico: США готуються передати Україні ракети для F-16 у новому пакеті допомоги

Сполучені Штати планують надати Україні черговий пакет військової допомоги вартістю 375 мільйонів доларів. Ключовим елементом цього пакету можуть стати ракети середньої дальності для винищувачів F-16, здатні вражати цілі на відстані понад 112 кілометрів. Про це повідомили у виданні Politico.

Окрім цих ракет, які використовуються ВПС та ВМС США, а також їхніми союзниками, пакет допомоги може включати артилерійські боєприпаси, інші типи ракет та засоби протиповітряної оборони. Це буде найбільша військова допомога США Україні з травня цього року.

Варто зазначити, що зміст пакету ще може зазнати змін до моменту офіційного оголошення, оскільки він перебуває на завершальній стадії формування.

Цей пакет допомоги може стати останнім у поточному фінансовому році США, який завершується 30 вересня. Пентагон наразі працює з Конгресом над перенесенням 5,8 мільярда доларів на наступний фінансовий рік. Однак цей процес ускладнюється можливістю урядового "шатдауну" 1 жовтня, якщо не буде прийнято тимчасовий закон про фінансування.

Надання Україні ракет середньої дальності для F-16 може стати значним посиленням її військового потенціалу, особливо в контексті очікуваного отримання цих винищувачів у майбутньому.

Нагадаємо, до складу пакету, згідно з інформацією від анонімних офіційних осіб, планується включити патрульні катери, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 і 105 мм, а також інше озброєння. Про це повідомило видання Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, збройні сили США суттєво посилили свою присутність в райони Аляски у відповідь на зростаючу військову активність росії та Китаю в регіоні. Про це пише Politico.

Головне