Поки триває Саміт миру: росіяни вдарили по Донеччині, вбивши трьох людей

Поки триває Саміт миру: росіяни вдарили по Донеччині, вбивши трьох людей

Попри Саміт миру, який сьогодні відбувається у Швейцарії, армія рф не припиняє вчиняти чергові злочини проти мирного населення України. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Сьогодні ворог двічі обстріляв село Улакли Волноваського району на Донеччині, використовуючи реактивну систему залпового вогню із забороненими касетними боєприпасами. В результаті цієї атаки загинуло троє цивільних, ще п'ятеро місцевих зазнали травмувань. Крім людських жертв, окупанти пошкодили цивільний медичний заклад, школу та житлові будинки.

"Сьогодні, як ніколи, важливо показати світовій спільноті: ворог має бути покараний! Його дії спрямовані на вбивство цивільного населення. Якщо країну-агресор не зупинити зараз – кількість злочинів буде зростати кожного дня!", - наголосив омбудсман.

Лубінець підкреслив, що саме для пошуку рішень цієї проблеми зараз працює Саміт миру. Україна потребує конкретних кроків і рішень від міжнародної спільноти, щоб захистити життя мирних людей та притягнути агресора до відповідальності за скоєні ним злочини.

"Адже світ має врешті решт обрати: у нас право сили чи цивілізація з правами", - підсумував він. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 15 червня вранці військовослужбовці армії рф обстріляли село Курилівка на Харківщині з РСЗВ. В результаті цієї атаки один чоловік отримав поранення. Загалом російські військові впродовж доби нанесли 2489 ударів по восьми населених пунктах на Донеччині. Під вогнем опинилися міста Гірник, Дружківка, Курахове, Торецьк, а також селища Зарічне, Птиче, села Маркове, Новоукраїнка.

Головне