Погода на жовтень: чого очікувати від осені в Україні

Погода на жовтень: чого очікувати від осені в Україні

У жовтні в Україні очікується середня місячна температура повітря в межах 7-13 градусів, що на 1-1,5 градусів вище за норму.

Про це повідомляє український гідрометеорологічний центр.

У Карпатах температура може коливатися від 4 до 5 градусів. Абсолютний мінімум температури в північних, центральних, східних областях та в Карпатах може сягати 17-23 градусів морозу, в той час як в Криму прогнозуються температури від 0 до 3 градусів морозу.

Максимальні температури повітря в жовтні можуть досягати 26-34 градусів, а в Криму - до 35 градусів. 

На високогір′ї Карпат температура не перевищить 20-21 градусів.

Щодо опадів, середня місячна кількість очікується в межах 31-67 мм, в Карпатах – 77-101 мм. На Закарпатті цей показник може досягати 86-106 мм, а на високогір′ї Карпат – до 129 мм.

“Заморозки у першій половині жовтня - явище звичайне”, - підкреслили у Укргідрометцентрі.

Нагадаємо, у Луцьку посеред осені почав квітнути бузок. Подібні явища на Волиці спостерігаються вже не вперше - цьогоріч серед літа у Луцьку розквітла черешня, вишня та виноград. А ще вдруге за рік почали пускати бруньки ягідні кущі, зокрема смородина.

Як писав “Ми-Україна” раніше, одна з найважливіших подій у церковному календарі, Свято Покрови, відзначається сьогодні, 1 жовтня. У  цей день в Україні також святкують День українського козацтва та День захисників і захисниць України.

Головне