Подоляк про справу митрополита Павла: Відповідальності він вже не уникне

Подоляк про справу митрополита Павла: Відповідальності він вже не уникне

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що захист митрополита УПЦ МП Павла спробує затягнути розгляд його справи. Про це представник ОПУ розповів в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

При цьому Подоляк запевнив, що ніяке затягування не допоможе Павлу уникнути відповідальності.

"Затягнути, перетворити це, як росія хоче, на затяжну війну, так само затяжний процес. Безумовно, цю стратегію спробують використати. Тому вже один адвокат, другий, третій, четвертий, відвід судді, перенесення засідання і так далі. Але це вже не допоможе, тому що в рамках достатньо коректної юридичної процедури держава робить необхідну роботу. Тобто є лінія Міністерства культури, яке чітко фіксує, що договір не буде працювати з УПЦ. І є відповідно докази, які надає СБУ і вона буде їх збільшувати, кількість цих доказів. Це ж не тільки стосовно Павла Лебедя. Багато інших очільників УПЦ мають подібні розмови зафіксовані і мають інші причини для того, щоб мати претензії від правоохоронних органів України", - зазначив Михайло Подоляк. 

Разом з тим він нагадав, що в УПЦ МП немає підтримки у суспільстві.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки в суботу, 1 квітня, офіційно підтвердила підозри митрополиту УПЦ (МП) Павлу. Зокрема, його підозрюють у порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань. Митрополит Павло прокоментував підозру СБУ і заявив, що він проти агресії.

Шевченківський районний суд Києва, який сьогодні обирав запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу, оголосив про перерву до понеділка. Однак згодом стало відомо, що засідання суду перенесли з понеділка на вечір суботи.

Головне