Подоляк порівняв напад ХАМАС на Ізраїль з атакою рф на Україну

Подоляк порівняв напад ХАМАС на Ізраїль з атакою рф на Україну

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прямо пов'язав вторгнення терористичного угруповання ХАМАС в Ізраїль та напад росії на Україну. Сьогоднішня атака на ізраїльські міста є наслідком руйнування росією глобальної безпеки, наголосив він в ефірі "Ми-Україна". 

"Біля кордонів Сектору Газа ми бачимо поведінку абсолютно ідентичну тому, як себе поводили в Україні російські  війська - ґвалтування, спроба забрати в полон цивільне населення і так далі. Крім того, це абсолютно свідома провокація терористичного типу і, мені здається, що ключовим спонсором глобального терористичного альянсу сьогодні є російська федерація. Вона зацікавлена в тому, щоб глобальна безпекова система і правила були зламані повністю", - розповів він. 

За словами Подоляка, світ, у якому немає правил, дасть змогу росії не відповідати за свої злочини та домінування. 

"Тому очевидно для росії ці події абсолютно шедеврально виглядають, так само як і події, які трохи раніше були на Африканському континенті. Сьогодні ми бачимо абсолютне загострення на Близькому Сході. Велика кількість організацій терористичного складу вже починають говорити, що вони готові приймати участь у цьому "бєзпрєдєлі", який ми сьогодні бачимо на вулицях низки міст Ізраїлю", - заявив радник голови ОП.

Подоляк укотре підкреслив, що військові інвестиції в Україну не є інвестиціями в якусь абстрактну війну за маленьку територію, яка захоплена росією.

"Це як раз інвестиції в превенцію подібних подій. Якщо світ хоче жити в стабільних правилах, якщо він хоче мати інструменти впливу на ті чи інші організації і зменшувати вплив терористичних угруповань, то безумовно треба, щоб Україна цю війну довела до справедливого фіналу. Якщо росія не програє в повному сенсі цього слова, то тоді таких інцидентів ми будем бачити набагато більше", - пояснив він. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ХАМАС, який 7 жовтня вранці розпочав війну проти Ізраїлю, заявив, що має вдосталь полонених, аби мати змогу звільнити всіх ув'язнених в країні громадян Палестини. В Ізраїлі цю інформацію поки не коментували.

Головне