Події в росії можуть дати новий поштовх для повернення наших людей, - Лубінець

Події в росії можуть дати новий поштовх для повернення наших людей, - Лубінець

Уповноважений ВРУ Дмитро Лубінець з оптимізмом сприймає так званий бунт "Вагнера" у рф. Як розповів омбудсмен в ефірі "Ми-Україна", це, ймовірно, може посприяти поверненню як українських військовополонених, так і цивільних з російської території.

"Зараз, зверніть увагу, як Путін обдзвонює президентів, лідерів країн і хоче заручитися їхньою підтримкою. До речі, я відразу звернув увагу на повідомлення з Туреччини... що країна розглядає можливість якимсь чином допомогти врегулювати цей конфлікт. Не було жодних слів підтримки, що стануть на бік Путіна чи не стануть... є бажання знову стати посередниками. Турецький президент хоче вкотре себе показати миротворцем. На цьому тлі я, як людина, яка має свої комунікації в тому числі з турецьким омбудсменом, можливо завтра проведу онлайн-зустріч з турецькою стороною і знову порушуватиму питання про повернення наших військовополонених та цивільних, яких тримає російська сторона", - розповів він.

Він висловив впевненість у тому, що ці події у рф, скоріше за все, дадуть новий поштовх для обмінів, хоча й не відразу а через певний час.

Нагадаємо, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк оцінив, що для того, щоб втримати "Вагнера" російському диктатору Путіну доведеться відкликати з фронту близько 150 000 осіб. Він наголосив, що це найбільш боєздатна військова частина, яка як брала участь у бойових діях, так і найбільш агресивно воювала.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські бійці звільнили території під Красногорівкою у Донецькій області, які були під окуповані з 2014 року

Головне