Побиття чоловіків у Самбірському військкоматі: двом працівникам ТЦК оголошено підозри

Побиття чоловіків у Самбірському військкоматі: двом працівникам ТЦК оголошено підозри

Державне бюро розслідувань оголосило підозру заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного військкомату та військовослужбовцю-водію цього відділу. Про це інформує пресслужба ДБР.

За даними слідства, ці співробітники Самбірського ТЦК незаконно утримували та катували в приміщенні військкомату двох чоловіків.

"Мешканці Харкова та Кривого Рогу намагалися незаконно перетнути кордон і потрапити до Польщі. Однак їх затримали прикордонники, склали протокол про порушення правил перетину державного кордону і доправили до військкомату для постановки на військовий облік. У військкоматі обох чоловіків намагались примусити "добровільно" пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувались. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого - 7", - йдеться у повідомленні.

Також у ДБР встановили, що 19 вересня військовий-водій під "наглядом" керівника побив цих двох чоловіків. Одного з потерпілих били руками та ногами по тілу і обличчю, погрожуючи зброєю. Відео побиття було поширено в Інтернеті.

"20 вересня працівники ДБР повідомили про підозру обом військовослужбовцям у незаконному позбавлені волі та катуванні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За скоєне співробітникам військкомату загрожує до 10 років позбавлення волі. ДБР вже подало клопотання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомляли "Ми-Україна", працівники ДБР затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія. Вони побили чоловіка та незаконного утримали його у приміщенні військкомату.

Головне