Поблизу Неаполя стався найпотужніший за майже 40 років землетрус

Поблизу Неаполя стався найпотужніший за майже 40 років землетрус

Неподалік італійського міста Неаполь 27 вересня вранці стався землетрус силою 4,2 бала. Як пише Reuters, настільки потужних поштовхів регіон не бачив майже чотири десятиліття.

Італійська влада заявила, що землетрус населення відчуло, проте жодних даних про руйнувань не надходило.

"Землетрус був відчутним, але згідно з попередніми даними, про які-небудь збитки поки не повідомлялося", - вказано у повідомленні на сайті Агентства цивільного захисту Італії.

Місцеві ЗМІ розповіли, що у люди, коли відчули поштовхи, вибігли зі своїх будинків на вулиці. Про постраждалих інформації також немає.

В італійському Інституті геофізики та вулканології повідомили, що найпотужніший підземний поштовх відбувся близько 03:35 за місцевим часом. Напередодні, 25 вересня, ввечері сейсмологи зафіксували в цьому ж регіоні підземні поштовхи силою 2 та 2,2 бала.

Нагадаємо, 14 вересня у Закарпатській області неподалік спільною з Румунією ділянки кордону стався землетрус. Його епіцентр знаходився на глибині 5 км та на відстані 6 км на схід від міста Виноградів. Магнітуда поштовху – 2 за шкалою Ріхтера.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 8 вересня ввечері потужний землетрус стався у Марокко. Геологічна служба США (USGS) повідомила, що цей землетрус, магнітудою 6,8 бала, був найсильнішим в країні за останні роки. За даними станом на 12 вересня кількість загиблих склала 2 862 особи, ще 2 562 особи отримали поранення.

Головне