Поблизу Малайзії військовий корабель затонув від зіткнення з невідомим об'єктом

Поблизу Малайзії військовий корабель затонув від зіткнення з невідомим об'єктом

Малайзійські ВМС втратили свій 45-річний швидкісний військовий корабель KD Pendekar після того, як він зіткнувся з невідомим підводним об'єктом біля узбережжя південного штату Джохор.

Як пише Independent, внаслідок аварії в машинному відділенні відбулась теча, яка швидко призвела до затоплення 260-тонного корабля.

За повідомленням ВМС Малайзії, екіпажу не вдалося усунути пробоїну, і через кілька годин судно повністю занурилося під воду. Всі 39 членів екіпажу були вчасно та безпечно евакуйовані, і ніхто не постраждав.

"Передбачається, що теча сталась через зіткнення судна з підводним об'єктом", - йдеться у заяві відомства.

Наразі тривають рятувальні роботи та розпочато розслідування причин інциденту.

Міністр оборони Мохамед Халед Нордін відреагував на ситуацію, наказавши провести інспекцію військових суден старших за 40 років, які складають щонайменше третину флоту країни. KD Pendekar, побудований на шведській верфі Karlskrona Varvet, був введений в експлуатацію малайзійським флотом у 1979 році.

"Ми не заперечуємо, що деякі з наших кораблів старі, але це навряд чи є однією з причин... і важливо те, що, на щастя, ніхто не загинув", - прокоментував він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в українському ВМС розкрили вміст російського залізничного порому "Конро Трейдер", який було знищений українськими військами 22 серпня. Він перевозив не лише цистерни з паливом, але й зброю.

Головне