По всій Україні збільшать кількість мобільних груп для боротьби з шахедами

По всій Україні збільшать кількість мобільних груп для боротьби з шахедами

По всій Україні збільшать кількість мобільних груп для боротьби з ворожими ударними дронами "шахедами". Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, для боротьби з російськими безпілотними літальними апаратами постійно розширюється мережа мобільних груп. Таким чином йде посилення захисту енергетичної інфраструктури та цивільних обʼєктів від ворожих атак. Кулеба заявив, що мобільні групи з початку повномасштабної війни вже довели свою ефективність. 

Над комплектуванням таких підрозділів працюють обласні військові адміністрації. Йдеться про транспортні засоби та всі потрібні для ефективної роботи пристрої.

"Вдячність усім, хто долучається. Нас дійсно чекає складна зима. Готуємось щодня та нарощуємо потужності для ще більш ефективної протидії", - наголосив Олексій Кулеба.

машини1.jpg (92 KB)

машини2.jpg (83 KB)

Нагадаємо, Україна знаходиться у вигіднішому становищі, ніж росія в питанні виробництва FPV-дронів, оскільки має доступ до західних технологій, заявив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат. Ігнат також висловив думку, що росія у подальших атаках може акцентувати увагу на використанні дронів, оскільки запас ракет зменшився порівняно з минулим роком.

В України є ефективні засоби протидії безпілотникам, такі як системи зенітного ракетного оборонного комплексу "Gepard" і рухомі вогневі групи, зазначив Ігнат.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден висловив думку, що надання допомоги Україні зі сторони США є запобіжником втручання американських військ у конфлікт із росією.

Головне