Плюс 45 см за п'ять днів: у Києві зростає рівень води в Дніпрі

Плюс 45 см за п'ять днів: у Києві зростає рівень води в Дніпрі

Рівень Дніпра в Києві за підсумками минулої доби, 13 березня, зріс одразу на 29 см. За останній п'ять днів показник збільшився загалом на 45 см, інформує Київська МВА.

"Підйом відбувається внаслідок збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняного водопілля. Тому спостерігається початкове затоплення заплав та понижених прирічкових територій", - йдеться у повідомленні. 

Фахівці встановили І рівень загрози гідрологічних явищ, однак запевняють, що наразі весняне водопілля небезпеки для столиці не становить. 

"Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза небезпекою", - вказано у дописі КМВА.

Для того, щоб досягнути критичної межі рівень води має зрости на ще більш як 1,3 м. 

В "Укргідрометцентрі" прогнозують, що упродовж прийдешніх днів рівень Дніпра в межах Києва триматиметься понад позначки початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій.

Нагадаємо, торік наприкінці квітня у низці регіонів України зафіксували масштабну повінь. Затоплено було безліч домогосподарств. Директор Інституту водних проблем і меліорації НААН Михайло Яцюк попереджав, що повінь могла дістатися до місць, де зберігають небезпечні відходи. Так, наприклад, повінь у Чернігівській області мала всі шанси стати найсильнішою за останні 10 років, а місцева влада не виключала евакуацію мешканців окремих населених пунктів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Сумщині триває евакуація населення з прикордонних населених пунктів. Люди активно виїжджають з Великописарівської громади, в якій безперервно лунають вибухи. За сьогодні з сіл прикордоння було евакуйовано близько 90 людей, серед яких 19 дітей.

Головне