Пляшка за понад $2,7 млн: з молотка пустили "найпопулярніше шотландське віскі у світі"

Пляшка за понад $2,7 млн: з молотка пустили

Пляшку віскі Macallan 1926 року було продано на лондонському аукціоні Sotheby's за ціною, що перевищує 2,7 мільйона доларів. Як пише CNN, в аукціонному домі розраховували виручити за неї максимум 1,4 мільйона доларів.

Проданий лот є однією з всього 40 пляшок напою 1926 року, який упродовж шести десятиліть витримувався у дубових бочках. У Macallan запевняють, що ця партія була розлита у 1986 році з бочки під номером 263.

Цінник у 2,7 млн доларів зробив став абсолютним рекордом серед усіх пляшок спиртного, включно з вином, коли-небудь проданим на аукціоні, заявили у Sotheby's.

За день до початку торгів керівник відділу віскі лондонського аукціонного дому Джонні Фаул розповів, що спробував невеликий зразок напою.

"Я спробував крихітну краплю. Він дуже насичений, у ньому багато сухофруктів, як і слід було очікувати, багато спецій, багато дерева", - розповів він.

Як відомо, чотири роки тому - у 2019 році - Sotheby's продав пляшку The Macallan 1926 за той рекордні 1,9 млн. 

Нагадаємо, напередодні, 19 листопада, капелюх Наполеона Бонапарта продали на аукціоні в Парижі за 1,9 млн євро. Цей капелюх був у полководця в період правління Французькою імперією в 19 столітті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, "Барбі" на честь фехтувальниці Ольги Харлан, яка відмовилася потиснути руку росіянці після поєдинку, виставили на благодійний аукціон. Лялька коштує 10 000 доларів. 
 

Головне