Плетенчук розповів, чи є ознаки формування наступальних угруповань рф на півдні

Плетенчук розповів, чи є ознаки формування наступальних угруповань рф на півдні

Ознаки формування наступальних угруповань окупантів на півдні України нині відсутні. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону.

За його словами, поки ситуація на цій ділянці залишається без змін.

"Ситуація залишається незмінною, якихось ознак формування наступальних угрупувань не бачимо, так само як і зміну стану та положення ворога на нашому напрямку", - наголосив Дмитро Плетенчук.

Водночас він додав, що окупанти активні на всіх ділянках на півдні. Вони активно застосовують тут ударні дрони та постійно атакують.

"Продовжують вони спроби вести штурмові дії фактично на всіх ділянках фронту. В нашій операційній зоні - це Роботине і Кринки. Згодом матимемо повну інформацію щодо цих подій", - заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

Крім того він повідомив, що протягом минулої доби російські окупанти намагалися штурмувати 21 раз, однак усі спроби були безуспішними.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський заявив, що росія почала нову хвилю контрнаступальних дій на Харківщині. Окупанти розпочали інтенсивні бойові дії на цьому напрямку близько 7-8 ранку 10 травня.

Головне