Планував шпигувати за десантниками: СБУ затримала "крота" російської розвідки

Планував шпигувати за десантниками: СБУ затримала

Служба безпеки України затримала "крота" російської розвідки, який працював як головний спеціаліст в одному з департаментів Київської обласної військової адміністрації та планував шпигувати за десантниками ЗСУ, представляючись капеланом.

Цю інформацію оприлюднила Служба безпеки.

Військова контррозвідка СБУ здійснила операцію щодо спроби російської військової розвідки завести свого агента до штабу Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ. Під час спецоперації у Києві було затримано агента, який під видом капелана намагався приєднатися до українських десантників.

"Щоб видавати себе за капелана, киянин зробив собі фальшиву «довідку» про нібито належність до парафіян однієї з конфесій. До цього російська спецслужба давала йому "випробувальні" завдання ще під час його роботи у військовій адміністрації. Комунікацію з агресором він підтримував через анонімний чат у месенджері", - йдеться у дописі.

За даними української спецслужби, агент планував вступити до однієї з бойових бригад ДШВ з метою отримання інформації про їхні бази та рухи в напрямку передової. Далі йому слід було налагоджувати зв'язки з керівництвом десантно-штурмових військ ЗСУ.

Співробітники СБУ вчасно викрили агента, встановили його російських кураторів і задокументували їхню розвідувальну діяльність.

Затриманий отримав підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України - державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Як писав "Ми-Україна" раніше, командування зс рф готується до відбиття можливих диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) з боку України в тимчасово окупованому Криму. Для цього противник посилює оборонні заходи вздовж берегової лінії та укріплює системи протиповітряної оборони у Севастополі.

Головне