Планував підірвати залізницю на Харківщині: СБУ затримала російського диверсанта

Планував підірвати залізницю на Харківщині: СБУ затримала російського диверсанта

Контррозвідка СБУ затримала російського диверсанта, який планував підірвати лінії електроживлення залізничних колій та рухомого складу поблизу вузлової станції на Харківщині. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

"Служба безпеки завчасно викрила ворожого поплічника, встановила особи його російських «кураторів» та їхні злочинні наміри.Далі співробітники СБУ покроково задокументували розвідувально-підривну діяльність диверсанта і затримали його на етапі підготовки вибухів", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, наприкінці грудня 2023 року безробітний мешканець села Близнюки Лозівського району почав спілкуватись з представником російського ГРУ у Telegram.

Нагадаємо, німецький канцлер Олаф Шольц вчергове знову висловився проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus, назвавши це межею, яку він не хоче переступати. Він наголосив на тому, що з боку ФРН це не слабкість, а обачність. Низка ЗМІ зазначили, у політика є і інші "таємні причини".

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Бєлгородській області заявили про обстріли низки населених пунктів у ніч проти 14 березня та вранці. В атаці місцева влада звинуватила Україну. Про це повідомив губернатор регіону Вʼячеслав Гладков.

 

Головне