Планував "бліцкриг" на Харків - СБУ повідомила про підозру російському генералу

Планував

Служба безпеки України оголосила про підозру Костянтину Степаніщеву, заступнику командувача 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу рф, у розробці плану блискавичного захоплення Харкова на початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомили в СБУ.

План Степаніщева передбачав оточення та захоплення Харкова протягом п'яти днів до кінця лютого 2022 року.

Операція мала включати прикриття штурмових груп російськими винищувачами; атаки на цивільну інфраструктуру балістичними ракетами "Іскандер"; спробу захоплення будівлі місцевої адміністрації групою спецпризначення ГРУ
У разі успіху операції; степаніщев планував встановити контроль над адміністративними та стратегічними об'єктами міста та запровадити жорсткі заходи щодо місцевого населення.

"У разі захоплення міста Степаніщев планував віддати наказ підпорядкованим підрозділам взяти під свій контроль усі адміністративні та стратегічні об'єкти міста і розпочати повний комплекс ізоляційних і фільтраційних заходів стосовно харків'ян. Однак, "бліцкриг" російського генерала провалився завдяки діям Сил оборони України", - йдеться у повідомленні Служби безпеки.

СБУ також повідомила, що підозрюваний брав участь у бойових діях проти України з 2014 року, командуючи 4-ю окремою мотострілецькою бригадою ЗС рф у Луганській області. Згодом він отримав генеральське звання та звання "героя Росії".

Степаніщеву заочно оголошено підозру за статтею про ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб. Розслідування триває.

Нагадаємо, росія скоїла понад 137 тисяч воєнних злочинів в Україні, статистика воєнних злочинів, скоєних російськими військовими в Україні, була оприлюднена на конференції "United for Justice" (Об'єднані заради справедливості). Цього разу захід був присвячений обстрілам цивільної інфраструктури.

Головне