Планували серію терактів у Києві та Львові: затримано групу осіб

Планували серію терактів у Києві та Львові: затримано групу осіб

СБУ затримала підозрюваних у спробі організації терактів за завданням російських спецслужб. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Підриви мали статися в Києві та Львові. За даними слідства, двоє членів групи отримали вибухівку від інших спільників та планували замінувати одне із підприємств оборонного призначення у Львові, у трьох торговельних центрах і в одному із закладів харчування в Києві.

Всього знайшли 19 вибухових пристроїв. 15 з них були замасковані під харчові продукти, їх було виявлено у столиці та знешкоджено співробітниками правоохоронних органів. Ще 4 саморобні вибухові пристрої раніше були вилучені у Львові.

Також, постачальники вибухівки планували вивезти одного з учасників терору до росії, провівши його до лінії кордону та надаючи подальші вказівки щодо пересування.

Підозрюваних звинувачують у незаконному поводженні з вибуховими речовинами та вибуховими пристроями. Додатково одному із них надали підозру у вчиненні державної зради та замах на вчинення диверсії, іншому - незакінчений замах на вчинення терористичного акту. Також двох учасників із групи осіб звинувачують в організації незаконного перетину державного кордону України з рф.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала агента фсб, який планував надати координати позицій Збройних Сил України під Покровськом. Затримання відбулося в Донецькій області, де агент готував серію повітряних ударів російських військ по опорних та командних пунктах української бригади.

Головне