П'яний священик в Ужгороді влетів у будинок і обматюкав поліцейських (відео)

П'яний священик в Ужгороді влетів у будинок і обматюкав поліцейських (відео)

П'яний священик Мукачівської єпархії УПЦ МП протоієрей Іван Лях, 2 червня, керуючи своїм Ford Focus, в'їхав у житловий будинок в центрі Ужгорода. Про це повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола у Telegram.

Очевидці події стверджують, що Лях був у стані сильного алкогольного сп'яніння. Після приїзду на місце події поліцейські вилучили у нього посвідчення водія.

Замість того, щоб співпрацювати з правоохоронцями, Лях почав лаятися і вимагати повернути йому посвідчення. Відео інциденту швидко поширилося в соцмережах.

“До речі, в отця-пʼяниці вилучили посвідчення водія. Після цього священник пропонував, аби його провели додому в мікрорайон Дравці, а він поїде слідом за патрульним авто”, - написав журналіст.

Наразі на священника складено протокол за керування транспортним засобом у нетверезому стані. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Мукачівська єпархія УПЦ МП прокоментувала цей інцидент. Як зазначається в офіційному коментарі Інформаційного відділу єпархії, Лях не є штатним кліриком єпархії. П'ять років тому він був позбавлений права обіймати посаду настоятеля будь-якої парафії.

“Беручи до уваги сьогоднішню поведінку заштатного священника, який порушив норми моралі та канонічного права, керуючим архієреєм Мукачівської єпархії прот. Іоанн Лях заборонений в священнослужінні”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністерство культури та інформаційної політики утворило спеціальну комісію для перевірки стану збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври.

Головне