Північнокорейський режим передав російському 7000 контейнерів з БК та технікою

Північнокорейський режим передав російському 7000 контейнерів з БК та технікою

З минулого року Москва отримала від Пхеньяна близько 7000 контейнерів з набоями та різноманітною армійською технікою. Відповідну заяву зробило оборонне відомство Південної Кореї, 

Як пише Sky News, заява очільника Південнокорейського Міноборони Шин Вон Сіка пролунала за лічені годин після того, як стало відомо про запуск армією КНДР двох одиниць балістичного озброєння у напрямку Японського моря.

Міністр наголосив, що якщо раніше Північна Корея робила ставку на доставлення озброєння морським шляхом, то тепер її тактика зазнала змін. Нині ключовим способом транспортування стала залізниця. 

За оцінкою Міноборони Південної Кореї, за співпрацю режим Кім Чен Ина, ймовірно, отримав понад 9000 контейнерів з допомогою. 

Нагадаємо, минулого місяця видання Yonhap заявляло, що північнокорейські військові заводи працюють на повну потужність, щоб постачати зброю в росію в обмін на продовольство та інші предмети першої потреби. На ту мить було відомо про відправлення в рф близько 6700 контейнерів. За попередньою оцінкою, "цієї кількості достатньо для розміщення приблизно 3 млн 152-мм артилерійських снарядів та 500 тисяч 122-мм артилерійських снарядів". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні Міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу (G7) офіційно попередив Іран про наслідки, якщо той наважиться передати росії балістичне озброєння для ведення бойових дій в Україні. Група семи не вказала, чи Москва вже отримувала ракети такого типу типу від Тегерану, чи тільки вивчає таку можливість, тоді як Reuters заявляє, що має дані щодо здійснення передачі росії значної кількості балістичних ракети класу "земля-земля".

Головне