Північна Корея здійснила перший за два місяці запуск балістичних ракет

Північна Корея здійснила перший за два місяці запуск балістичних ракет

Північна Корея здійснила запуск кількох балістичних ракет малої дальності біля свого східного узбережжя 12 вересня, що стало першим подібним випадком за понад два місяці.

Про це повідомило видання Reuters з посиланням на військових Південної Кореї.

За інформацією Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракети були запущені з Пхеньяна близько 7:10 ранку та подолали приблизно 360 км, перш ніж впасти в море. Міністерство оборони Японії підтвердило, що щонайменше дві з цих ракет пролетіли понад 350 км на висоту близько 100 км.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, який нещодавно відвідав Сеул для підтвердження зв'язків з Південною Кореєю, рішуче засудив запуск та подав протест Північній Кореї. Він також підтвердив зобов'язання Токіо моніторити ситуацію у співпраці зі США та Південною Кореєю.

У відповідь на запуск, ядерні посланці Південної Кореї, Японії та США провели телефонні переговори, засудивши його як порушення резолюцій ООН і пообіцявши відповісти на будь-які подальші провокації з боку КНДР.

Цей запуск відбувся після обіцянки лідера Північної Кореї Кім Чен Ина наростити ядерний арсенал і забезпечити його готовність до використання в будь-який час. Наприкінці серпня Кім спостерігав за випробуванням нових військових технологій, включаючи модернізовану 240-мм реактивну систему залпового вогню та нові дрони-смертники.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна має намір "експоненціально" збільшити кількість своєї ядерної зброї.

Головне