Північна Корея погрожує США і їхнім союзникам через санкції

Північна Корея погрожує США і їхнім союзникам через санкції

Пхеньян вважає незаконними будь-які міжнародні групи з моніторингу дотримання санкцій ООН проти КНДР.

Про це повідомляє Корейське центральне інформаційне агентство.

Північна Корея виступила із заявою проти нової багатосторонньої групи з моніторингу санкцій ООН, яку очолюють Сполучені Штати. Глава північнокорейського МЗС Чхве Сон Хуей заявила, що ці дії є незаконними та нелегітимними, наголошуючи, що країни, які приєдналися до цієї ініціативи, "заплатять високу ціну".

Вона підкреслила, що санкції та тиск не зможуть зупинити КНДР, і застерегла проти подальших спроб тиску з боку США, Південної Кореї та інших країн, зокрема Японії, Канади, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Австралії та Нової Зеландії.

Вона заявила, що ці країни, які "активно приєдналися до наклепницької кампанії проти КНДР", несуть відповідальність за свої ворожі дії, і їхній тиск не залишиться безкарним.

Раніше, агенство заявило, що 1,4 мільйона молодих громадян Північної Кореї за два дні подали заяви на вступ до Народної армії. Це відбулося на тлі "зростаючої напруженості через загрозу конфлікту з Південною Кореєю".

Нагадаємо, Сполучені Штати, Південна Корея та Японія разом із країнами-партнерами запустили новий спільний механізм для моніторингу дотримання санкцій Ради Безпеки ООН щодо КНДР.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може підтвердити інформацію про відправку Північною Кореєю військових до росії, яких можуть залучити до війни в Україні.

Головне