Північна Корея підірвала частину доріг, які з'єднують її з Південною Кореєю

Північна Корея підірвала частину доріг, які з'єднують її з Південною Кореєю

Північна Корея (КНДР) підірвала частину доріг, що з'єднують її з Південною Кореєю. Ця інформація підтверджена Об'єднаним комітетом начальників штабів (JCS) Південної Кореї. Про це повідомляє Bloomberg.

Північнокорейські військові зруйнували дороги вздовж ліній Кьонгі та Донхе близько полудня за місцевим часом. Ці дві автомобільні дороги були єдиними наземними шляхами сполучення між двома країнами.

Це відбулося після попередніх попереджень JCS про можливість таких дій з боку Північної Кореї, що свідчить про зростання напруженості на Корейському півострові.

У відповідь на загострення ситуації, заступник державного секретаря США Курт Кемпбелл планує відвідати Японію та Південну Корею з 15 по 17 жовтня. За повідомленням пресслужби Держдепартаменту США, метою візиту є обговорення провокацій з боку КНДР та інших регіональних питань.

"Північна Корея підірвала частини доріг Кьонгі і Донхе на північ від військово-демаркаційної лінії близько полудня", - заявили в Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї.

Нагадаємо, компанія Google підписала угоду на отримання електроенергії від семи малих ядерних реакторів для підтримки роботи штучного інтелекту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, авіакомпанія Boeing планує скоротити 10% своїх працівників (близько 17 000 осіб) через страйк, який триває понад місяць. Штат компанії складає близько 171 000 людей.

Головне