Південна Корея відкрила вогонь по катеру КНДР, який перетнув морський кордон

Південна Корея відкрила вогонь по катеру КНДР, який перетнув морський кордон

КНДР продовжує провокувати Південну Корею. Так, північнокорейський катер перетнув морський кордон Південної Кореї, через що військово-морські сили були змушені відкрити попереджувальний вогонь, повідомляє Yonhap.

Інцидент трапився у суботу, 15 квітня, об 11:00 за місцевим часом. Катер КНДР перетнув північну граничну лінію у водах на північний схід від південнокорейського острова Пенньондо у Жовтому морі. Через це ВМС Південної Кореї направили на місце інциденту свій патрульний катер. Південнокорейські військові намагалися зв'язатися з представниками КНДР, однак ті їх ігнорували. Після цього південнокорейське судно здійснило 10 попереджувальних пострілів з гармати та змусило човен відплисти.

Це перший випадок з березня 2022 року, коли Південна Корея здійснила попереджувальний постріл у бік катера КНДР, який перетнув північну граничну лінію.

Нагадаємо, Північна Корея презентувала свою нову розробку – ядерні боєголовки меншого розміру. Їх створили на тлі закликів лідера КНДР наростити виробництво “ядерних матеріалів збройової якості” задля збільшення арсеналу.

Як повідомляли "Ми-Україна", Північній Кореї погрожують Сполученим Штатам Америки та Південній Кореї ядерною війною. Пхеньяну не подобаються спільні військові навчання двох країн.

Головне