Південна Корея вважає "сфабрикованою" заяву КНДР про випробування підводного ядерного БпЛА

Південна Корея вважає

Південна Корея вважає "перебільшеною та сфабрикованою" заяву Північної Кореї про випробування підводного ядерного ударного безпілотника.

Про це повідомило видання Yonhap з посиланням на офіс президента Південної Кореї.

"Якщо випробування справді було проведене, то найімовірніше це була якась торпеда, проте дуже малоймовірно, що це система з ядерним двигуном", - повідомили в південнокорейському офісі президента.

Там також зазначили, що на цей час немає жодного підтвердженого випадку розробки невеликого ядерного реактора, який можна було б встановити на торпеді діаметром менше ніж один метр. При цьому перевірити правдивість цієї заяви дуже складно, адже Північна Корея не показала жодних фотографій таких безпілотників.

Військові Південної Кореї разом з американськими партнерами ведуть постійний моніторинг розробок КНДР, які стосуються, зокрема, підводної зброї, включно з безпілотниками для ядерної атаки та балістичними ракетами для підводних човнів.

"Наші військові вже мають можливості, які дозволяють завдавати ударів по місцях запуску Північною Кореєю таких систем озброєнь у разі непередбачених ситуацій. Ми й далі будемо посилювати нашу протичовнову оборону та захист портів", - пояснили в офісі президента.

Видання пише, що заява Міноборони КНДР про випробування підводного ядерного дрона була дуже розмита і може трактуватися по різному. Невідомо, чи йшлось про випробування торпеди з ядерним двигуном, звичайної торпеди з ядерною боєголовкою чи торпеди з ядерним двигуном і боєголовкою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Північна Корея повідомила, що президент росії Володимир Путін висловив готовність відвідати КНДР найближчим часом.

Головне