Південна Корея відновить пропагандистські трансляції у відповідь на сміттєві кульки із КНДР

Південна Корея відновить пропагандистські трансляції у відповідь на сміттєві кульки із КНДР

Влада Південної Кореї вирішила відновити пропагандистські трансляції на кордоні з КНДР через останні дії Пхеньяна. Зокрема, таким чином Південна Корея відповість на запуск Північною Кореєю повітряних куль зі сміттям, пише Yonhap.

Як зазначили у Офісі президента Південної Кореї, біля кордону з КНДР знову встановлять гучномовці, з яких лунатимуть пропагандистські трансляції. 

"Ми чітко даємо зрозуміти, що відповідальність за будь-яку ескалацію напруженості між двома Кореями буде повністю лежати на Північній Кореї", - заявили у відомстві.

Рішення про відновлення трансляцій ухвалила Рада національної безпеки Південної Кореї. Її учасники вважають неприйнятними спроби КНДР викликати суспільне занепокоєння, тому було вирішено вжити "відповідних заходів".

"Уряд зберігатиме тверду і повну готовність протистояти будь-яким провокаціям з боку Північної Кореї, щоб забезпечити громадську і національну безпеку", - наголосили у Офісі президента Південної Кореї.

Варто зазначити, що пропагандистські трансляції залунають на кордоні з КНДР вперше з січня 2016 року. Тоді їх вмикали через ядерні випробування Північної Кореї.

Як повідомляли "Ми-Україна", Північна Корея знову запустила повітряні кулі зі сміттям через кордон до Південної Кореї, це вже другий подібний інцидент.

Головне