Південна Корея розгляне питання постачання зброї Україні, - ЗМІ

Південна Корея розгляне питання постачання зброї Україні, - ЗМІ

Влада Південної Кореї планує переглянути можливість передачі озброєння Україні. Про це повідомляє інформаційне агентство Yonhap News Agency з посиланням на заяву представника президента Юн Сок Йоля.

"Південна Корея розгляне питання постачання зброї Україні", – заявив Юн Сок Йоля.

Видання зазначає, що радник з національної безпеки Чан Хо Джин натякав на зміну політики Південної Кореї щодо ненадання летальної допомоги Україні.

"Конкретні заходи будуть оголошені пізніше, і буде цікаво побачити реакцію Росії, а не розкривати наші плани заздалегідь", − сказав Чан Хо Джин.

Він також висловив "серйозну стурбованість" щодо підписання всеосяжного договору про стратегічне партнерство між Північною Кореєю та рф, спрямованого на зміцнення військового та економічного співробітництва.

Чан Хо Джин зазначив, що будь-яка співпраця, яка прямо чи опосередковано сприяє військовому посиленню Північної Кореї, порушує резолюції Ради Безпеки ООН і підпадає під міжнародні санкції. Він пообіцяв вжити відповідних заходів.

Також повідомляється, що Південна Корея запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п'яти організацій і восьми осіб, причетних до передачі зброї і нафти між росією та Північною Кореєю.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Херсоні ворожі обстріли ускладнюють енергетикам оперативний початок ліквідації наслідків, жителів міста попередили про проблеми зі світлом і водою.

Головне