Питання далекобійних ударів по росії не вирішиться до виборів у США, – Le Monde

Питання далекобійних ударів по росії не вирішиться до виборів у США, – Le Monde

Якщо на президентських виборах у США 2024 року переможе кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс, Джо Байден може розпочати процес запрошення України до НАТО вже під час перехідного періоду. Це повідомило видання Le Monde.

18 жовтня в Берліні відбулася зустріч Джо Байдена з лідерами Німеччини, Франції та Великої Британії, де обговорювався "план перемоги" України. Примітно, що США та Німеччина, які раніше блокували вступ України до НАТО, тепер принципово не заперечують проти цього. Однак для офіційного запрошення України потрібна згода всіх членів Альянсу, і деякі країни, зокрема Туреччина та Угорщина, можуть виступити проти швидкого зближення.

На зустрічі також обговорювалася можливість дозволу Україні завдавати далекобійних ударів по території росії. США та Німеччина виступають проти через ризик ескалації, тоді як Франція і Велика Британія налаштовані більш рішуче. Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро підтвердив готовність своєї країни супроводжувати Україну на шляху до НАТО.

Експерти вважають, що зміна позиції США може вплинути на рішення інших країн-членів НАТО. Проте остаточне рішення щодо вступу України до Альянсу залежатиме від консенсусу всіх держав-членів та розвитку геополітичної ситуації в регіоні. Ситуація залишається динамічною, і подальші кроки будуть залежати від результатів майбутніх виборів у США та міжнародних переговорів.

Нагадаємо, українські оборонці вночі 20 жовтня здійснили удар по військовому аеродрому "Липецьк-2", що у Липецькій області рф.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга здійснить візит до Туреччини, де проведе переговори про ключові питання українсько-турецької співпраці.

Головне