Письменник Сергій Жадан вступив до лав ЗСУ

Письменник Сергій Жадан вступив до лав ЗСУ

Український письменник і співак Сергій Жадан офіційно підтвердив своє приєднання до 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія".

Про це він повідомив на Facebook.

"Вступив до лав 13 бригади НГУ „Хартія“. Проходжу вишкіл. Служу українському народу", - написав Жадан, прикріпивши фото зі служби.

З перших днів масштабного конфлікту багато українських знаменитостей стали на захист країни. Серед них фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський, фронтмен "Антитіл" Тарас Тополя, Фагот із ТНМК та інші.

Деякі з них згодом повернулися до цивільного життя і продовжують свою творчу діяльність, організовуючи, наприклад, благодійні концерти, а інші досі служать. Водночас серед артистів поширена думка, що їх повинні звільнити від мобілізації, проте для виконавців бронювання не передбачено.

У кінці травня режисерка і драматургиня Олена Апчел приєдналася до Сил оборони, підписавши контракт. Дівчина планує продовжувати волонтерську та соціальну діяльність, наскільки це буде можливо. Також вона поки що не розкриває, де саме буде служити.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в росії заявили про нібито атаки безпілотників на нафтобазу в Білгородській області та нафтопереробний завод у Ростовській області.

Головне