Після успішної висадки на Місяць Індія запускає місію до Сонця - трансляція

Після успішної висадки на Місяць Індія запускає місію до Сонця - трансляція

Після успіху на Місяці Індія обрала новою космічною метою Сонце. Країна готується до запуску обсерваторії "Адитья-L1", яка вивчатиме єдину зірку Сонячної системи.

Як пише Reuters, запуск запланований на суботу, 2 вересня. Ракета стартуватиме з ключового індійського аеродрому, який розташовано на острові Шріхарікота.

Індійське космічне агентство (ISRO) розповіло, що корабель на Сонце не спускатиметься. Він знаходитиметься на відстані 1,5 млн кілометрів від Землі. Ця дистанція практично вчетверо перевищує відстань між Землею та Місяцем, проте є лише однією сотою відстані до самого Сонця, яке знаходиться за 151 млн км від нашої планети.

https://twitter.com/isro/status/1697603558861103467

"Загальний час шляху від запуску до L-1 (точка Лагранжа) для "Адитиї-L1" складе близько чотирьох місяців", - вказано у більш ранньому дописі ISRO.

На борту ракети буде сім корисних вантажів. Головна мета місії полягає у спостереженні за зовнішніми шарами Сонця; вивчення факторів, які мають вплив на космічну погоду, таких я сонячний вітер та електромагніт бурі.

Коли "Адитья-L1" досягне свого пункту призначення обсерваторія матиме безперервну і безперешкодну видимість Сонця.

"Це дасть їй перевагу спостереження за сонячною активністю та її впливом на космічну погоду в режимі реального часу", - вказано у повідомленні ISRO.

Індійське космічне агентство запустило трансляція запуску місії до Сонця.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями індійський місяцехід “Чандраян-3” надіслав світлини Місяця, які він отримав на свої бортові камери.

Головне