Після удару по мосту в Генічеську росіяни притихли і думають, куди тікати, - Толоконніков

Після удару по мосту в Генічеську росіяни притихли і думають, куди тікати, - Толоконніков

Ситуація в Генічеську, що на окупованому лівобережжі Херсонщини, після завдання ЗСУ ударів по мосту характеризується відсутністю масової втечі окупантів та колаборантів. Вони нині навпаки притихли і думають, куди їм краще тікати, розповів в ефірі "Ми-Україна" речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

"Дуже бояться тепер їздити по цих мостах. Вони зараз трошки притихли, сидять на валізах і чекають як буде далі розвиватися ситуація та куди їм далі бігти: чи у бік Маріуполя, чи все ж проскочити у Крим. Хоча вони також розуміють, що Крим також найближчим часом стане українським і їм також там не сховатися", - сказав він.

На його думку, місцеві колаборанти та росіяни все ж скоріше у цій ситуації віддадуть перевагу Маріуполю, з якого далі можна виїхати в росії, адже Кримський міст також давно надійною спорудою не видається.

"Сама стацію в Генічеську залишається такою, як і була. Росіяни продовжують ловити так званих "ждунів" української влади, паспортизація йде. Є дуже багато комунальних проблем, особливо з водою. Місцеві окупанти та колаборанти не роблять нічого, щоб поліпшити ситуацію. Проводять якість свята російські, але святами людей не нагодуєш і не напоїш", - наголосив Толоконніков.

Як писав "Ми-Україна",  уражені днями мости в районах Чонгару та Арабатської стрілки були для росіян шляхами, якими вони могли максимально постачати боєприпаси та озброєння для своїх сил на південному напрямку.

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук наголосив, що ударів по логістиці ворога буде ще більше та подякував російській "воєнкорам" та пропагандистам за коригування влучань.

Головне