Після спецоперації з російським Мі-8 на 70% зросла кількість військових, які хочуть здатися в полон, – Юсов

Після спецоперації з російським Мі-8 на 70% зросла кількість військових, які хочуть здатися в полон, – Юсов

Військова розвідка зафіксувала суттєвий стрибок охочих здатися в полон росіян. Зростання їхньої кількості на 70% було зафіксовано після спецоперації "Синиця" в межах якої пілот ворожої армії перегнав в Україну російський гелікоптер.

Про це у коментарі "Радіо Свобода" розповів представник ГУР МО Андрій Юсов.

"Є стрибок по лінії "Хочу жить" окремо і по інших каналах зв’язку. Після успішної операції "Синиця" з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії рф, які розглядають для себе подібний сценарій. Звернення на державний проєкт "Хочу жить" – стрибок відбувся приблизно на 70 відсотків за день", – зазначив він.

Як відомо, у серпні стало відомо, що гелікоптер російських окупантів Мі-8 здійснив посадку на одному з українських аеродромів. Окупанти стверджували, що гелікоптер нібито втратив орієнтування та збився з курсу. Проте пізніше виявилося, що це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони. Очільник відомства Кирило Буданов розповів, що українським спецслужбам вдалося домовитися з пілотом російського гелікоптера Мі-8 і повітряне судно перегнали в Україну.

Сам пілот ворожого Мі-8 Максим Кузьмінов розповів, що рішення співпрацювати з українськими спецслужбами прийняв самостійно. Пояснив, що коли почалося повномасштабне вторгнення рф в Україну, то намагався зрозуміти, чому це відбувається, але дійшов висновку, що "це - зло, жах, злочин".

Також Кузьмінов розповів, якими були умови співпраці з Києвом та що він отримав за переправлення російського гвинтокрила в Україну.

Головне