Після атак страхування російських кораблів зросло до $1 млн за корабель

Після атак страхування російських кораблів зросло до $1 млн за корабель

Після українських атак страхування російських кораблів зросло до 1 млн доларів за один корабель. Страхувальні компанії попереджають, що доведеться платити "премії за ризик війни".

Про це повідомила інформаційне агентство Reuters із посиланням на інформацію від чотирьох трейдерів. Як зазначається, у 2022 році після повномасштабного вторгнення росії в Україну до загальної вартості страхування танкерів було додано надбавку за військовий ризик.

Проте після українських атак на корабель у порту Новоросійська та нафтовий танкер SIG, ризики зросли ще раз. Через це страховки одразу зросли в ціні.

Підвищення означає, що кожен рейс буде коштувати на 200 тис. доларів дорожче. Тобто тепер загальна вартість премії перевищила психологічну позначку в 1 млн доларів. Ця сума ще більше збільшує загальні витрати росії на експорт нафти, що різко зросли з лютого 2022 року через санкції.

"Обсяги, що надходять з росії, пов'язані з вищими ризиками, а поточна ситуація дає страховикам підстави підвищувати ціни для тих, хто працює в російських чорноморських портах", — заявив один із трейдерів.

При цьому зернові трейдери висловлюють стурбованість щодо безпеки постачання зерна. Водночас підвищення премії за військовий ризик для нафтових танкерів свідчить, що занепокоєння поширилося на ширші ринки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, 4 серпня у порту Новоросійська під час атаки дронами було пошкоджено один з російських кораблів. У той же час речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук заявив, під час атаки було пошкоджено десантний корабель “Оленегорський гірник”. Це корабель північного флоту, який рф завела у Чорне море, щоб підсилити штурмове угруповання та десантування росіян біля Одеси.

Головне