Після загибелі президента в Ірані обрали дату наступних виборів

Після загибелі президента в Ірані обрали дату наступних виборів

В Ірані на 28 червня призначили вибори президента для обрання наступника Ебрагіма Раїсі, який загинув внаслідок авіакатастрофи 19 травня. 

За Конституцією Ірану передбачається формування ради для управління виконавчими справами країни терміном на 50 днів.

У цей період, за наказом верховного лідера Ірану, країною керуватиме перший віцепрезидент Ірану Мохаммад Мохбер. За цей час він має провести підготовку до виборів.

Для управління виконавчими справами країни терміном на 50 днів і підготовки до виборів президента мають сформувати раду.

19 травня гелікоптер, на борту якого перебував Раїсі, розбився в гірській північно-західній частині Ірану. Наступного дня тіла Раїсі й міністра закордонних справ Ірану Аміра-Абдоллахяна знайшли на місці аварії. 

Виконувачем обов’язків міністра закордонних справ призначили заступника міністра закордонних справ Алі Бакері Кані

Нагадаємо, кабінет Міністрів виділив понад 428 мільйонів гривень для компенсації громадянам вартості проведених ремонтів за програмою "єВідновлення". Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засідання уряду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у застосунку "Резерв+" від першого дня його запуску уже зареєструвалось понад 1,2 млн людей. Свіжі дані в ефірі "Ми-Україна" озвучила заступниця голови Міноборони Катерина Черногоренко.

 

Головне