Після удару по Харкову закликала "добивати вцілілих": підозру отримала російська блогерка

Після удару по Харкову закликала

Російська блогерка Ельвіна Боровкова, яка після ракетного удару по Харкову 22 лютого 2023 року публічно закликала "добивати вцілілих", отримала підозру.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, 22 лютого минулого року росіяни застосували по Харкову зенітно-ракетні комплекси С-300. Вже наступного дня Ельвіра Боровкова закликала росіян завдати повторного удару по місту, щоб "добити тих, хто вижив".

Крім того, вона записала та опублікувала відеозвернення до командування російських військ, в якому пропонувала зруйнувати Україну "під нуль". Ці відео №підхоплювали" топові російські телеканали, які створювали постановочні сюжети про війну в Україні. Експертиза вже підтвердила факти інформаційно-підривної діяльності фігурантки проти України.

Водночас Боровкова давно вже входить до пулу пропагандистів Кремля, які закликають до масових вбивств громадян України та до повного знищення української цивільної інфраструктури.

Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили російській блогерці про підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду). Наразі тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, рятувальники виявили під завалами зруйнованої російськими військами 23 січня багатоповерхівки у Харкові тіло жінки. Таким чином нині кількість загиблих у Харкові після ракетної атаки рф вранці 23 січня зросла до семи осіб. Пошукові роботи тривають, зазначили в ДСНС.

Головне